Степанов повідомив, що в Україну літаком було доправлено понад 100 тисяч респіраторів / фото УНІАН

Президент Володимир Зеленський закликав Міністерство охорони здоров’я прискорити закупівлі захисних засобів і медичного обладнання для медиків, які працюють з хворими на COVID-19.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це він сказав на традиційній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. У нараді взяли участь представники Кабінету міністрів і правоохоронних органів.

Читайте такожМетро у Києві запустять з 25 травня – рішення КМДА

Відео дня

Президент порушив питання закупівлі засобів індивідуального захисту та обладнання для запобігання поширенню коронавірусної інфекції й порятунку пацієнтів.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україну літаком було доправлено понад 100 тисяч респіраторів завдяки допомозі однієї з національних компаній, також налагоджена співпраця зі Світовим банком щодо закупівлі всього необхідного, а з наступного тижня укладатимуться контракти щодо майбутніх закупівель.

«Лікарні, медики, аптеки – скрізь мають бути маски, дезінфектори, обладнання. Закупівлі тривають задовго. Треба шукати виходи, щоб скоротити цей процес, щоб надалі міністерство закуповувало все швидше. Яка у нас складна бюрократія, ми знаємо. Знайдіть шляхи спростити її. Кожна затримка може коштувати нам життів. У світі очікують на другу хвилю коронавірусу. Ми порівняно добре пройшли першу, хоча, на жаль, втратили понад 600 життів. Маємо бути готові з усіма процедурами й надалі», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на сьогоднішній ранок зареєстровано 20 тис. 580 випадків захворювання на COVID-19, за добу - 432 нових. Одужали 6 тис. 929 осіб, померли 605.