Коронавірус 27 червня - Степанов назвав причину збільшення кількості хворих / УНІАН

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевняє, що число нових зареєстрованих випадків COVID-19 в Україні зростає не через те, що почали проводити більшу кількість тестувань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав під час брифінгу.

«Говорять, що ріст захворюваності пов'язаний зі збільшенням кількості тестувань, які робить МОЗ. Звичайно, ми збільшили кількість тестувань, це наша стратегія... Але, окрім збільшення кількості тестувань, ми спостерігаємо збільшення кількості звернень з симптомами коронавірусної хвороби, ми спостерігаємо збільшення кількості госпіталізацій», - сказав міністр.

Відео дня

Читайте такожПонад 20% нових інфікованих COVID-19 в Україні потребує госпіталізації – МОЗ

За його словами, стратегія збільшення кількості тестувань буде продовжуватися, буде проводитися подальше навчання фахівців та збільшуватися кількість лабораторій по країні.

Також міністр повідомив, що кількість випадків пневмонії в країні після послаблення карантину збільшилася майже втричі.

«Ми бачимо збільшення кількості пневмоній. Це все відбувається в червні, це той період, коли зазвичай кількість пневмоній суттєво падає в країні, бо це літо. На сьогодні ми маємо за добу нових випадків пневмонії від 700 до 1000 випадків. В травні, коли ми почали пом’якшувати карантинні заходи, ця кількість була близько 250-300 випадків на добу, тобто майже в 3 рази збільшилася кількість», - сказав міністр.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з початку пандемії COVID-19 було підтверджено у 42 тисяч 065 людей. При цьому загалом одужали 18 тис. 701 особа, померли – 1 тис. 110.