Ілюстрація REUTERS

У Київській області зафіксували спалах захворювання на коронавірус у гуртожитку в селі Петропавлівська Борщагівка.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожУ Мукачеві зафіксували спалах коронавірусу на станції екстреної допомоги: захворіли 16 медиків.

Зазначається, що 20-ти поверхова будівля гуртожитку, розташована за адресою вул. Оксамитова, 18-А, належить приватному вишу.

За попередніми оцінками, наразі там перебувають 152 особи, переважно іноземні студенти. У 6 студентів виявлено коронавірус, також захворів комендант гуртожитку.

"Вогнище виявили випадково. У ніч проти п’ятниці 22-річному хлопцю стало зле і він втратив свідомість. Ніяких симптомів коронавірусу не мав. Проте, у лікарні йому зробили ПЛР-тест і за добу дізналися про позитивний результат. В неділю почали тестувати контактних осіб", - йдеться у повідомленні.

До гуртожитку обмежили доступ сторонніх осіб, а також пересування мешканців будівлі між поверхами. Крім того, у мешканців щодня мають перевіряти температуру тіла.

Як зазначили в Київській ОДА, будівлю вже дезінфікували й порекомендували робити це кожного дня. Також протиепідеміологічному штабу Києво-Святошинської райдержадміністрації доручили встановити на вході санітарно-карантинний пункт. Вказаний гуртожиток визнали ізолятором.

Як повідомляв УНІАН, раніше коронавірус виявили у мешканців гуртожитку в Вишневому Київської області. Також спалах коронавірусної інфекції зафіксували в двох гуртожитках у селі Петропавлівське Бориспільського району та в Гостомелі.

Читайте також: