За останні два тижні показники не змінилися / УНІАН

61% опитаних оцінюють заходи, запроваджені владою щодо боротьби з коронавірусом, як оптимальні. 14% вважають їх надто жорсткими, 16% – надто м’якими.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи Рейтинг.

Читайте такожУкраїна під час пандемії COVID-19 не відправлятиме заробітчан за кордон – Кулеба

Відео дня

За останні два тижні показники не змінилися, водночас, за місяць кількість респондентів, які вважають дії влади м’якими, зменшилась майже вдвічі.

Відносно частіше як жорсткі обмежувальні заходи оцінювали мешканці сходу, чоловіки та молодші опитані та ті, хто менше, або ж взагалі не цікавиться новинами про коронавірус.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера).

На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%. Терміни проведення: 24-25 квітня 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, третина депутатів з партії «Слуга народу» звернулася до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням послабити карантин «там, де коронавірусна інфекція поширюється відносно повільно».