Ілюстрація REUTERS

В одному із сіл на півдні Одеської області спалах СОVID-19 стався через контакт місцевого жителя з молдавським пастухом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомила головний лікар Одеського обласного центру соціально значущих хвороб Світлана Єсипенко.

За її словами, епідеміологи встановили, що в селі Дмитрівка Болградського району першим захворів місцевий житель, який випасав овець у прикордонній зоні. Зокрема, чоловік під час випасу контактував з молдавським пастухом, який живе в населеному пункті, де зафіксовано поширення коронавірусу серед місцевих жителів.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 9 червня (онлайн)

Як зазначила лікар, український пастух (житель Дмитрівки) заразив свою дочку, від якої інфекція передалася іншим людям.

Станом на сьогодні в селі Дмитрівка зафіксовано 16 випадків СОVID-19, серед них дві вагітні жінки і сімейний лікар.

У другому селі Болградського району - Криничне - захворіли 10 осіб. Тут спалах почався з місцевої жительки, яка працює молодшою медсестрою в Болградській центральній районній лікарні. Даний населений пункт розташований біля траси міжнародного значення Одеса-Рені.

За даними фахівця, в хірургічному відділенні Болградської ЦРЛ захворіли п'ять медичних працівників. На даний час, як зазначила Єсипенко, це відділення закрито на дезінфекцію.

В цілому, в Болградському районі СОVID-19 встановлений у 36 осіб, серед яких по п'ятеро медпрацівників і дітей.

Із 9 червня в зазначених двох селах посилено карантинні заходи, виставлено карантинні пости.

Станом на ранок 9 червня, в Одеському регіоні лабораторно підтверджено 1013 випадків COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, 8 червня в селах Криничне і Дмитрівка Болградського району Одеської області почали встановлювати карантинні контрольно-пропускні пункти.

У зв'язку зі спалахом коронавірусної інфекції ухвалено рішення заборонити в районі діяльність закладів культури, міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом, шлях слідування яких проходить територією Болградського району, тощо.