Мер Чернігова отримав позитивний тест на коронавірус / Фото УНІАН, Олексій Іванов

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко захворів на коронавірус.

Про це він повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook.

Шановні чернігівці, повинен повідомити вас, що захворів на коронавірус. Бажаю всім Вам здоров‘я. Бережіть себе і своїх близьких!, - написав він.

У коментарях жителі міста і його колеги бажають Атрошенку одужання.

Як уточнили УНІАН у міській раді, коронавірус у міського голови підтверджений ПРЛ-тестом, він перебуває на самоізоляції та має підвищену температуру. До цього Атрошенко повідомляв, що у нього хворіє мати, а також водій. Він раніше кілька разів здавав тести, але вони були негативними.

Читайте такожАнтирекорд другий день поспіль: в Україні за добу виявили 4 069 інфікованих коронавірусом

"У коридорах мерії міський голова ходив у масці і знімав тільки на нарадах при наявності соціальної дистанції, тому я сподіваюся, що коло контактних осіб обмежиться рідними та найближчими колегами", - прокоментував співрозмовник УНІАН у Чернігівській міській раді.

Водночас відомо, що Атрошенко балотується на посаду міського голови і в процесі виборчої кампанії брав участь у масових заходах.

За офіційними даними міськради, у Чернігові зростає кількість хворих на COVID і захворювання у багатьох випадках має ускладнений перебіг.

Станом на 29 вересня, в Чернігові було зареєстровано 953 хворих і тих, що перехворіли на COVID-19. Одужали 540, зараз хворіють – 400 осіб. Госпіталізовано понад 80 людей, з них 20 отримують кисневу терапію, троє підключені до апаратів ШВЛ.

На Чернігівщині виявлено 4156 випадків інфікування COVID-19, у тому числі 75 летальних випадків.

Загалом з початку епідемії в країні підтвердили 213 028 випадків зараження, померли від COVID-19 вже 4193 (+64 за добу) пацієнта, одужали - 94 443 (2083) людини. Активними хворими залишаються 114 392 людини.