Захворіли, зокрема, і сім медиків / УНІАН

 Кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу виявили коронавірус, збільшилась на 101 людину. Захворіли, зокрема, і сім медиків.

Читайте такожВ Україні за добу знизилась кількість нових хворих на коронавірус

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. "На сьогодні в столиці вже 5138 підтверджених випадків захворювання на COVID-19", - зазначив він.

Відео дня

Захворіли:

  • 46 жінок віком від 19 до 83 років
  • 48 чоловіків віком від 18 до 83 років
  • 3 дівчинки, яким 1, 6 та 14 років та 4 хлопчики,  від 1 місяця до 13 років.

За даними мера, до лікарень столиці госпіталізували 9 пацієнтів, інші – на самоізоляції, під контролем лікарів. Одужали за добу 35 людей. Усього коронавірус подолали 1598 мешканців Києва.

"Найбільше випадків захворювання виявили в Оболонському і Дніпровському районах – по 15. У Дарницькому – 14. Та в Деснянському районі – 11 випадків", - повідомив Кличко.

В лікарнях столиці сьогодні перебувають 274 хворих на коронавірус. В тому числі, 11 дітей. Із підозрою на COVID-19 госпіталізовані 66 мешканців столиці.

"На жаль, збільшується кількість хворих у важкому стані. Їх на сьогодні 48. 7 підключені до апаратів штучної вентиляції легень", - зазначив міський голова.

Також він повідомив, що лікарні першої хвилі, розрахованої майже на 900 ліжок, заповнені на 31% (8 міських лікарень і 2 пологових будинки). "Якщо знадобиться, - для другої хвилі прийому хворих, – місто підготувало  майже 800 ліжок в іще 7 лікарнях столиці. Додатково створені місця в Олександрівській лікарні. Там виділили ще один корпус для прийому та лікування хворих на коронавірус – іще 70 ліжкомісць. А також - місця в спеціалізованих медичних закладах", - повідомив він.