Ілюстрація REUTERS

Фонд соціального страхування України (ФССУ) станом на 15 червня отримав заяви-розрахунки для фінансування лікарняних, виданих у зв'язку з ізоляцією від COVID-19, на суму 1,45 мільйона гривень.

Читайте такожСтепанов: СOVID-19 внесене до переліку професійних хворобЯк повідомила прес-служба ФССУ, в цілому Фонд прийняв до сплати 1245 лікарняних листів, які були видані застрахованим особам у разі самоізоляції під контролем або перебування в спеціалізованих закладах охорони здоров'я у зв'язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби.

Зазначається, що допомога з тимчасової втрати працездатності, викликаної ізоляцією від коронавірусної хвороби, надається Фондом на підставі виданого в установленому порядку лікарняного листа із зазначенням причини непрацездатності «ізоляція від COVID-19-11». Для відкриття листка непрацездатності застрахований працівник, що має показання до самоізоляції, повинен звернутися до свого сімейного лікаря в телефонному режимі.

Відео дня

«На сьогодні врегульована можливість відкриття листків непрацездатності дистанційно, тому працівник не повинен йти в лікарню. Також за допомогою засобів електронного зв'язку або безконтактно роботодавець може подати заяву-розрахунок, за яким Фонд здійснює фінансування», - йдеться в повідомленні.

У ФССУ нагадали, що всі застраховані особи мають право на компенсацію від Фонду соціального страхування України втраченого заробітку за час ізоляції від COVID-19. Виплата такої допомоги здійснюється на підставі відповідного листка непрацездатності, її розмір становить 50% середнього доходу незалежно від тривалості страхового стажу. Водночас, для медичних працівників ФССУ компенсує втрачений за час ізоляції від COVID-19 заробіток у розмірі 100% середнього доходу.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України виділив 2,973 мільярда гривень з фонду по боротьбі з коронавірусом для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування України.