Ілюстрація / REUTERS

Комітет з туризму Торгово-промислової палати України виступив з ініціативою створення спеціального знаку "Чисте та безпечне" для готелів та інших засобів розміщення (санаторіїв, пансіонатів, садиб сільського туризму), які будуть свідченням дотримання правил гігієни та чистоти для запобігання Covid-19 та інших можливих інфекцій.

Читайте такожУ масках та без великого багажу: Єврокомісія розробила нові правила авіаперевезень

Як зазначають у Travel Press Club, знак "Чисте та безпечне" безкоштовно видаватиметься Торгово-промисловою палатою України та буде дійсним протягом року. Для отримання знаку кожен заклад розміщення має підписати декларацію, у якій він зобов’язується дотримуватися правил гігієни та чистоти, затверджених Міністерством охорони здоров“я України та Державним агентством з розвитку туризму України.

Відео дня

"Сьогодні одним з головних критеріїв вибору туристами місця відпочинку стане його безпечність та дотримання правил гігієни та чистоти, тому знак "Чисте та безпечне" стане хорошим орієнтиром для українських туристів при виборі місця відпочинку", - зазначила голова комітету з туризму ТПП України Алла Шаповалова.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 22 травня 2020 року в рамках другого етапу пом’якшення карантину планується дозволити працювати дошкільним навчальним закладам, громадському транспорту, готелям, проводити спортивні змагання і зовнішнє незалежне оцінювання.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.