Україна за кількістю заражень знаходиться на 17 місці у світі / фото REUTERS

У світі з початку пандемії зафіксовано понад 100 мільйонів випадків зараження коронавірусом.

Про це свідчать дані карти поширення вірусу при Університеті імені Джона Гопкінса.

Читайте такожЛікар назвала умову, за якої людство не зможе впоратися з коронавірусом

Відео дня

Понад 55,3 мільйона людей одужали. 2,1 мільйона тих, що заразилися COVID-19 по всьому світу, померли.

Лідерує за кількістю хворих США. Там підтвердили понад 25 мільйонів випадків коронавірусу. Далі йдуть Індія (понад 10,6 млн) і Бразилія (8,9 млн).

Україна за кількістю заражень знаходиться на 17 місці в світі з показником понад 1,2 млн осіб.

false

Зафіксовані 100 млн випадків припадають на 1,3% населення світу, зазначає Радіо Свобода.

При цьому, за словами експертів з охорони здоров'я, про багато випадків не повідомляється, тобто реальна кількість хворих, імовірно, набагато вища.

Коментуючи досягнення показника в 100 мільйонів тих, хто заразився коронавірусом у світі, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш зазначив, що вірус продовжує поширюватися по всій планеті.

"Світ досяг несамовитої межі - 100 мільйонів випадків COVID-19, оскільки вірус продовжує поширюватися усім світом. Наш світ може випередити цю пандемію тільки одним способом - солідарністю. Прийшов час переконатися, що жодна країна і ніхто не залишився позаду", - написав Гутерреш на сторінці в Twitter.

Вакцинація від коронавірусу: що відомо

  • Раніше у ВООЗ заявили, що в 47 країнах світу, що мають переважно високий рівень доходу, вже введено понад 30 млн доз вакцини від коронавірусу SARS-CoV-2, який викликає COVID-19.
  • У лютому-березні Україна очікує поставки вакцини від COVID-19. Перша партія вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX складе 8 млн доз, яких вистачить на вакцинацію 4 млн осіб (необхідно 2 дози на людину). В першу чергу будуть вакцинувати медиків, літніх людей і тяжкохворих.
  • 24 грудня 2020 року міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ відпрацьовує план зі збільшення квоти вакцин у рамках ініціативи COVAX з 8 млн до 16 млн доз.
  • 30 грудня Україна підписала контракт із китайською компанією Sinovac про постачання 1,9 млн доз вакцини від COVID-19.
  • 8 січня 2021 року глава ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив, що багаті країни скуповують у виробників Pfizer/BioNTech, Moderna і AstraZeneca більшість вакцин від коронавірусної хвороби.
  • 13 січня глава МОЗ Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я найближчими днями планує підписати контракти з новими компаніями-виробниками вакцини від коронавірусу.
  • За даними ВООЗ, в цей час на стадії доклінічних випробувань знаходяться 170 експериментальних вакцин, 65 - проходять клінічні випробування, із них 15 - третій, останній етап.