Лікар показала, як COVID-19 знищує легені / фото depositphotos

Легені людини після COVID-19 виглядають набагато гірше, ніж органи завзятого курця з серйозними рубцями і ушкодженнями.

Читайте такожЛікар розповів, як контролювати самопочуття після перенесеного коронавірусу

Про це розповіла хірург-травматолог з Техасу (США) Бріттані Бенкхед-Кендалл, яка показала три рентгенівські знімки легень: здорову людину, курця і пацієнта з коронавірусом, пише Обозреватель.

Відео дня

Медик зазначила, що легені пацієнтів після COVID-19, виглядають набагато гірше, ніж навіть у курців. На рентгенівському знімку здорового пацієнта було багато чорного простору, яке демонструвало, що людина могла вдихати нормальну кількість кисню.

Легені здорової людини / фото Twitter / Бріттані Бенкхед-Кендалл

Рентгенівський знімок курця був нечітким, в той час, як рентгенівський знімок пацієнта з COVID виглядав майже повністю білим. Помутніння легенів зазвичай вказує на те, що вони наповнені такими речовинами, як рідина або бактерії, а також щільними рубцями і ушкодженнями, пояснила лікар.

"Легені після коронавірусу виглядають гірше, ніж легені найжахливішого курця, які ми коли-небудь бачили", - підкреслила вона.

Легені курця / Фото Twitter / Бріттані Бенкхед-Кендалл

Лікар додала, що коронавірус часто призводить до таких ускладнень, як пневмонія, яка виникає, коли в легені надходить рідина і вони запалюються. Оскільки повітряні мішечки наповнюються речовиною, вони не можуть приймати достатньо кисню, що призводить до таких симптомів, як кашель і задишка.

"Все ще є люди, які кажуть: "Я в порядку, у мене немає проблем", але коли вони роблять рентген грудної клітини, видно, що він абсолютно поганий", – резюмувала вона.

Легені пацієнта після COVID-19 / Фото Twitter / Бріттані Бенкхед-Кендалл

Коронавірус: новини на тему