Одна з лікарень попри виділені на COVID-19 кошти змушувала пацієнтів купувати ліки самим / фото УНІАН

В одній з лікарень Вінниці тримали кошти, отриманні на лікування коронавірусу, на рахунку, а пацієнтів змушували закуповувати ліки самих.

Про це Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу" 15 жовтня, передає ТСН.

"Це неприпустимо і буде відповідна реакція... У тарифі, який закладений на лікування хворих, сума коштів, становить від 13 до 40 тисяч гривень. У п'ятницю ми ухвалили постанову, яка ще запроваджує додаткові коефіцієнти у зв'язку із різким збільшенням хворих у наших лікарнях, щоб ця сума ще збільшилася. НСЗУ за моїм дорученням обраховує збільшення додаткових коштів на кисень через велике використання. Також ми заклали кошти на сам процес тестування, яке відбувається у багатьох лікарнях", - сказав Степанов.

Він також додав, що ухвалено рішення про виділення коштів на закупівлю вакцин саме для груп ризику.

Читайте також"Хвороба омолодилася": лікар розповіла, чому молодь стала важче переносити коронавірус

"У групі ризику у нас всі медпрацівники, працівники освіти, Нацполіції, Нацгвардії, прикордонники. Загальна кількість вакцин, які ми закуповуємо - 1 млн 410 тис. доз. Зараз закупівля йде через міжнародну організацію, яка виходить на ринок і закуповує. У нас є підтвердження близько 100 тисяч доз щодо завозу до України, ми чекаємо підтвердження на 150 тисяч доз", - додав він.

Вас також можуть зацікавити новини