Ілюстрація REUTERS

Київській міський голова Віталій Кличко заявив, що лікування в стаціонарі одного хворого на COVID-19 на добу коштує від 5 до 15 тисяч гривень.

Читайте такожУ Києві підтверджено вже 1122 випадки захворювання на COVID-19, за добу – 63 нових (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Сказати точно, скільки грошей витрачають за добу на одного пацієнта - неможливо. Бо все залежить від ступеня тяжкості хвороби та супутніх патологій. Але, як говорять медики, в середньому надання допомоги обходиться від 5 до 15 тисяч гривень за добу лікування. Зазначу, що понад 90 відсотків медичних препаратів, що передбачені «Національним переліком основних лікарських засобів», є в медичних закладах столиці і пацієнти з COVID-19, які лікуються в стаціонарах - отримують їх безкоштовно», - підкреслив Кличко.

Відео дня

За словами мера, ті люди, які не потребують госпіталізації та лікуються вдома під контролем лікарів, купують ліки за власний рахунок.

Кличко нагадав, що Департамент охорони здоров'я за кошти резервного фонду бюджету міста закупив ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. «Йдеться про 17 найменувань медичних препаратів. Це: антибіотики, противірусні та протизапальні препарати, інші медикаменти. На їх закупівлю місто виділило 101 мільйон гривень», - зазначив він.

Читайте також: