Степанов відвідав Львіщину / фото УНІАН

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов не виключає кадрових змін у керівництві системи охорони здоров’я Львівської області через значну кількість хворих на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Інформуючи про оперативні дані захворюваності за минулу добу, він зазначив, що в розрізі регіонів України найбільша кількість випадків COVID-19 зафіксована у Львівській області – 240. За нею йдуть Закарпатська – 103 нові випадки та Рівненська область - 75.

Відео дня

Читайте такожУ Києві за добу на коронавірус захворіли більше півсотні людей, троє хворих померло

За словами Степанова, вчора з групою провідних фахівців та представниками Національної служби здоров’я він перебував з робочою поїздкою у Львівській області.

Він повідомив, що відвідував 4 лікарні: 3 лікарні, у яких лікують хворих на COVID-19, а також дитячий спеціалізований медичний центр. Відбулися зустрічі з медиками, під час цих зустрічей обговорювали першочергові проблеми із забезпечення лікування пацієнтів та схеми лікування.

Також, за словами міністра, він ознайомився з дотриманням громадянами обмежувальних заходів.

«За результатами було прийнято рішення щодо посилення контролю за виконанням карантинних заходів. На зустрічі було все керівництво області. Зараз на місця в нас передано повноваження щодо посилення контролю на території, через регіональні комісії ТЕБ та НС - в який спосіб вони можуть посилювати, і які заходи вони можуть вводити. Тому в залежності від розвитку ситуації вони будуть приймати відповідні рішення далі», - сказав Степанов.

Також міністр наголосив, що його не задовольнила робота лабораторного центру, де проводять тестування на коронавірус, адже в центрі виникла велика черга на проведення аналізів, і люди отримували результати через 7-10 днів.

«І за втручання вже з Києва всі ці тести розвезли по інших лабораторіях. Хоча цим повинна була займатися безпосередньо місцева влада, тобто керівництво лабораторного центру, відповідний керівник робіт, який визначений на рівні області», - зазначив Степанов.

Також, за його словами, є запитання до розгортання лікарень «другої хвилі», забезпеченості лікарськими засобами, забезпечення з точки зони контролю наявності лікарських засобів.

«Крім того, дуже повільно проводяться епідеміологічні розслідування, особливо по медичним працівникам. Можу вам сказати, що з 268 розпочатих епідеміологічних розслідувань завершено тільки три. Це взагалі неприпустимо», - наголосив він.

Як зазначив міністр, зважаючи на всі виявлені недоліки, все було прийнято низку рішень.

«Вчора мною було прийнято рішення щодо відповідного підсилення керівництва лабораторного центру безпосередньо на місці. І далі вже, найближчими днями, ми визначимося щодо необхідних кадрових змін у відповідному керівництві системи охорони здоров’я Львівської області. Це все робиться задля того, щоб там було більш фахове керівництво ситуацією з COVID, зважаючи на ті цифри, що ми бачимо кожного дня по розповсюдженню хвороби», - підсумумвав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, станом на сьогоднішній ранок в Україні зареєстровано 38 тис. 074 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 035 летальних, 16 тис. 956 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 833 нові випадки.

Зокрема, у Львівській області з початку епідемії виявлено 4 тис. 220 випадків коронавірусної хвороби.