REUTERS

У лікаря-анестезіолога з Чернівецької міської лікарні вдруге зафіксували зараження COVID-19. Вона має однобічну пневмонію і перебуває на самоізоляції вдома.

Про це сама інфікована сповістила у своєму Facebook. 

Упродовж тижня, каже лікарка, вона має пневмонію, викликану коронавірусом. Наявність якого в її організмі показав повторний ПЛР-тест. З її слів, після першого інфікування у неї не було антитіл до COVID-19.

Відео дня

"Пояснення в мене одне - без антитіл у крові, після першого епізоду хвороби, "вилетіла" знову на роботу… От вам і легкий перебіг. Не буває легких варіантів, наслідки є завжди, віддалені в часі, але є. Дякую Богу, що добрий до мене і пневмонія не надто агресивна, і не двобічна", - пояснила вона.

Читайте такожУ Нідерландах заявили про прорив в лікуванні коронавірусу

У своєму дописі, лікарка повідомила також, що через коронавірус втратила нюхові та смакові рецептори. Але, попри це, вона має намір за два тижні повернутися на роботу. Водночас, хвора лікарка закликала українців, не нехтувати засобами безпеки - ходити в масках і респіраторах, дотримуватися дистанції.

"Ми всі лише на шляху до подолання пандемії і колективного імунітету. Треба набратися терпіння і пам‘ятати про уважність", - наголосила лікарка.

Як повідомляв раніше УНІАН, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов пояснив, що у Україні надзвичайно висока кількість заражених коронавірусом медиків через неготовність медичної системи країни до епідемії.

За його словами, на початку спалаху COVID-19 лікарні не були забезпечені необхідними засобами, а хворих на коронавірус не розподіляли по конкретних лікарнях, оскільки не було розробленого маршруту госпіталізації.