Ілюстрація / REUTERS

У Золотоніському психоневрологічному інтернаті на Черкащині стався спалах коронавірусу.

Про це йдеться у дописі на сторінці голови Черкаської обласної державної адміністрації Романа Боднара у Facebook.

Він зазначив, що на сьогодні в області є 490 зареєстрованих випадків інфікування коронавірусом.

Відео дня

Читайте такожУ шести регіонах України не зафіксували нові випадки коронавірусу

«+ 21 новий випадок за добу: 2 - м. Черкаси, 1 - Черкаський район, 18 - Золотоніський район», - додав голова ОДА.

«Спалах виник у Золотоніському психоневрологічному інтернаті. Там виявили хвору на COVID-19 працівницю. Яка, імовірно, й інфікувала підопічних. Обстежили 26 підопічних, у 21 особи - виявили позитивний на COVID-19 результат. Ведеться епідрозслідування, за результатами якого матеріали будуть скеровані до правоохоронних органів для реагування згідно з компетенцією», - зазначив Боднар.

Наголошується, що у закладі було проведено дезінфекційні заходи, визначено коло контактних осіб. Сімейні лікарі Золотоніського районного центру первинно-санітарної допомоги проводять огляд підопічних.

Госпіталізованих до закладів охорони здоров'я немає, стан інфікованих задовільний, зауважив Боднар.

«На території ПНІ посилюємо карантинні заходи, працівники і підопічні цілодобово перебуватимуть в інтернаті. Відбуватиметься динамічне спостереження підопічних лікарями», - додав він.

Голова ОДА також зауважив, що загалом на Черкащині хороша динаміку одужань - 370 осіб, але й закликав не нехтувати засобами захисту та дотриманням дистанції.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗу, станом на ранок на COVID-19 в Україні захворіли вже понад 27 тис. 856 осіб, за минулу добу - 394.