У Харківській області лікарі вдома надаватимуть допомогу хворим коронавірусом / фото REUTERS

У Харківській області планують створити мобільні бригади для лікування хворих на коронавірус вдома.

Як повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації, про це під час засідання сесії облради заявив заступник голови ОДА Тарас Пастух.

Читайте такожПацієнтів кладуть в коридорах: на Харківщині не вистачає місць для хворих на COVID-19

Відео дня

За його словами, наразі для боротьби з розповсюдженням COVID-19 в області бракує медичних працівників, саме тому ОДА разом з міською владою розробляє новий алгоритм допомоги хворим.

«У чому передбачається цей алгоритм? У створенні певного мобільного парку обладнання, тих самих кисневих концентраторів для того, щоб підтримати сімейну ланку медицини, щоб лікарі первинної ланки могли якісніше надавати допомогу вдома, створюючи мобільні бригади. Ці бригади будуть виїжджати до хворих, можливо, ставити ті самі крапельниці, забезпечувати хворих на 3-4-5 днів кисневими концентраторами», - розповів заступник голови ОДА.

На його думку, таким чином, більшій кількості людей можна буде надати якісну допомогу на початковій стадії захворювання.

«Якщо людині на початковій стадії дати можливість подихати на кисневому концентраторі, вона тоді має більше шансів не стати тяжким хворим і не буде потребувати допомоги в палаті інтенсивної терапії», - вважає Пастух.

Він додав, що такий алгоритм посилення первинної ланки у боротьбі з хворобою ОДА буде пропонувати затвердити НСЗУ і Міністерству охорони здоров’я України.

Зазначимо, що найбільша кількість нових випадків COVID-19 в Україні за 14 жовтня зареєстрована у Харківській області – 651.

Коронавірус в Україні: свіжі дані станом на 15 жовтня

  • Станом на четвер, 15 жовтня, в Україні виявили 5 тис. 62 випадки коронавірусу. Всього з початку пандемії в нашій країні 281 тис. 239 осіб інфікувалися COVID-19.
  • За добу зафіксовано 73 смерті від COVID-19. Всього з початку пандемії померли 5 тис. 302 людини.
  • Всього одужали 119 тис. 650 осіб, за добу - 951 людина.