Ілюстрація / REUTERS

На Рівненщині в інтернаті для літніх людей зафіксовано новий спалах COVID-19.

Про це голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль повідомив у Facebook з посиланням на дані обласного оперативного штабу з протидії коронавірусу.

Читайте такожНа Буковині кількість заражень COVID-19 наближається до трьох тисяч

Відео дня

Так, станом на ранок 23 травня на Рівненщині зафіксовано 32 нових випадки захворювання на COVID-19, з яких 10 - у Рівному, 4 - у Рокитнівському районі, 4 - у Рівненському районі та 2 - у Сарненському районі.

"Вік хворих - від 2 до 70 років. Серед них - 1 дитина, медпрацівників серед інфікованих немає", - уточнив він.

За словами Коваля, також COVID-19 виявлено ще у 12 співробітників та підопічних комунального закладу "Здолбунівський будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів" віком від 36 до 83 років.

"Через спалах у Здолбунівському будинку-інтернаті сьогодні з 9 ранку встановлено контрольно-пропускний пункт на в'їзді/виїзді на територію закладу", - зазначив голова ОДА.

Таким чином у Рівненській області наразі зафіксовано 1,4 тис. випадків захворювання на коронавірусну хворобу, з яких 31 - летальний.

В області 115 хворих знаходяться в інфекційних та перепрофільованих відділеннях, з них 27 - у тяжкому стані, у реанімації - 15 осіб, в тому числі троє підключені до апаратів ШВЛ.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня у Рівненській ОДА заявили про спалах COVID-19 у Здолбунівському інтернаті для людей похилого віку. Тоді коронавірус виявили у 12 осіб: 6 підопічних та 6 працівників закладу.

Читайте також: