В регіоні запровадили додаткові обмеження / фото УНІАН

У Закарпатській області через стабільно напружену ситуацію щодо поширення COVID-19 вирішили знову посилити карантинні заходи.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-центрі Закарпатської обласної державної адміністрації.

Читайте такожСтепанов розповів, чи можуть в Україні запровадити тотальний суворий карантин

Відео дня

Як йдеться у повідомленні, сьогодні відбулося позапланове засідання регіональної комісії техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій при Закарпатській ОДА, під час якої було схвалено рішення про необхідність запровадження додаткових карантинних заходів.

«У зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в області, в тому числі з огляду на такий показник, як заповнення ліжкомісць інтенсивної терапії, виділених під інфікованих CОVID-19, більш ніж на 70%, комісією ТЕБ та НС і було схвалено рішення про посилення карантинних заходів», - цитує прес-центр голову Закарпатської ОДА Олексія Петрова.

Зокрема, рішенням передбачено обмежити на території Закарпатської області час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22:00.

З 4 липня також забороняється (на всій території області) функціонування закладів (приміщень), які здаються в оренду для проведення масових заходів, тобто випускних вечорів, весільних та поминальних заходів, святкування днів народження тощо.

Також від завтра обмежено проведення богослужінь у приміщеннях храмів та інших культових спорудах. Богослужіння дозволяється проводити тільки на відкритому повітрі з дотриманням усіх вимог протиепідемічних заходів.

«Ще одне обмеження, запроваджене комісією, стосується Міжгірщини: у зв’язку із подальшим погіршенням епідситуації на території району тимчасово заборонено роботу речових ринків», - додали в прес-центрі.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в 11 регіонах України показники захворювання на COVID-19 перевищують норму, необхідну для послаблення карантинних обмежувальних заходів.

Довідка УНІАН. 22 червня регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської обласної державної адміністрації схвалила рішення про посилення на території області протиепідемічних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.