Коронавірус - названо причину антирекордів з COVID-19 в Україні / REUTERS

Зростання кількості нових випадків COVID-19 пов'язано з циркуляцією вірусу і його циклічністю.

Про це заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив в коментарі РБК-Україна.

Він зазначив, що ситуація в Україні подібна до ситуації у європейських країнах.

Відео дня

Читайте такожУ Раді є нові випадки коронавірусу – нардеп

"Ми зараз спостерігаємо значне збільшення кількості хворих коронавірусом, і це в першу чергу через циркуляцію і циклічність самого вірусу. Зараз ми можемо спостерігати зростання захворюваності на прикладі цілого ряду країн Європи. В Італії, Франції, Іспанії, Нідерландах, Словаччині вже введені протиепідемічні обмеження для стабілізації ситуації", - сказав Ляшко.

Він також закликав громадян дотримуватися всіх вимог, прописаних МОЗ, інакше ситуація продовжить погіршуватися.

"В Україні зараз діє адаптивний карантин, в рамках якого регіони поділяються на карантинні зони за рівнем поширення COVID-19. Є чітко прописані протиепідемічні норми, яких слід дотримуватися кожному. Тому закликаю кожного користуватися засобами індивідуального захисту: носіть маски, дотримуйтеся соціальної дистанції, використовуйте антисептики. Адже, якщо ми не будемо дотримуватися елементарних правил запобігання інфікування коронавірусом, то кількість хворих буде стрімко зростати", - підкреслив Ляшко.

В Україні з початку пандемії станом на ранок 20 жовтня зареєстровано 309 тис. 107 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 5 тис. 786 летальних, 129 тис. 533 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 5 тис. 469 нових випадків.

Коронавірус в Україні: новини 20 жовтня