У чоловічому монастирі Одеси стався спалах COVID-19

У монастирі проживають близько 300 осіб, з яких з шістьма інфікованими контактували 88.

В Одесі у Свято-Успенському патріаршому чоловічому монастирі поточного тижня зафіксовано групове захворювання на COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник головного санітарного лікаря Одеської області Сергій Дементьєв.

«Цього тижня зафіксували кілька випадків групових захворювань. Один з них - у Свято-Успенському чоловічому монастирі, де виявлено 6 випадків зараження священнослужителів», - сказав Дементьєв.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 18 вересня

Він зазначив, що в монастирі проведено всі відповідні медико-санітарні заходи. До огляду священнослужителів було залученол лікаря-інфекціоніста.

За даними Дементьєва, загалом у монастирі перебувають близько 300 осіб, коло спілкування з виявленими інфікованими - 88 осіб, яких обстежено, в тому числі силами мобільним бригад департаменту охорони здоров'я Одеської міськради.

У контактних осіб відібрано біоматеріали, які вже направлено в лабораторію, результати досліджень будуть відомі найближчим часом.

Коронавірус в Одесі: новини

  • Крім того, групове захворювання зареєстровано в Татарбунарській районній лікарні Одеської області - інфікований медичний персонал терапевтичного та хірургічного відділень, а також адмінперсонал. Загалом - 17 осіб.
  • Захворіли також 3 співробітники Южненської міської ради, 5 осіб, які контактували з хворими, що перебувають на самоізоляції.
  • Поодинокі випадки COVID-19 зареєстровано серед співробітників Головного управління Національної поліції в Одеській області, військовослужбовців, в органах влади та місцевого самоврядування, зокрема в Одесі, місті Ізмаїл та ін.
  • Станом на ранок 18 вересня в Одеському регіоні зареєстровано 10 931 випадок COVID-19, з них 4523 - у жителів Одеси. За останню добу в регіоні виявлено 321 новий випадок захворювання.