Ілюстрація / REUTERS

Україна неминуче зіткнеться з новим спалахом захворюваності коронавірусом, яка співпаде з іншими сезонними інфекціями.

Про це заявив голова національної експертної групи з інфекційного контролю Андрій Александрін в ефірі передачі "Право на владу" на каналі 1+1, передає dt.ua.

"Друга хвиля коронавірусної інфекції в будь-якому випадку прийде, як ми розуміємо, восени... На жаль, в нашій країні, і взагалі в пострадянських країнах, створено ідеальні умови для того, щоб захворіти гострими респіраторними захворюваннями. На жаль, ми кожен рік бачимо зростання таких захворювань, які починаються у вересні і закінчуються в травні", - сказав Александрін.

Відео дня

Читайте такожЛікар-інфекціоніст попередила українців про другу "страшнішу" хвилю коронавірусу (відео)

Говорячи про підготовку до другої хвилі епідемії, Александрін закликав не обмежуватися лише заходами карантину, але впроваджувати нові технології, які дозволяють покращити контроль за здоров'ям і забезпечити профілактику зараження.

"Більше треба звертати увагу не на обмежувальні заходи, а на впровадження програм інфекційної безпеки, особливо в соціально критичних місцях - дитячих садках, школах, лікувальних закладах", - сказав епідеміолог.

За словами експерта, за літній період в Україні слід постаратися підготувати до другої хвилі найбільш вразливі громадські місця.

"Тут потрібно працювати системно, а не так, як у нас на сьогодні йде залякування населення та поширення якихось таких панічних настроїв. Я - за те, щоб ми сьогодні акцентували увагу на системних підходах, на впровадження заходів інфекційної безпеки", - підсумовує Александрін.

Як повідомляв УНІАН, у США директор Центру по контролю і профілактиці захворювань (CDC) Роберт Редфілд заявив, що друга хвиля коронавірусу можлива взимку. За його словами, спалахи відразу двох респіраторних захворювань можуть призвести до "неймовірного навантаження на систему охорони здоров'я.

Читайте також: