Коронавірус новини 4 березня - прем'єр заявив про початок третьої хвилі пандемії / Фото: REUTERS

В Україні розпочалася третя хвиля поширення коронавірусної інфекції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на прес-конференції, присвяченій річниці роботи уряду.

"Ми кожного дня бачимо зростання кількості захворілих. На жаль, потрібно констатувати, що почалася третя хвиля епідемії в Україні", - сказав Шмигаль, посилаючись на статистику.

Читайте такожМОЗ засекретило ціну на вакцину від коронавірусу на вимогу виробникаРазом з тим він заговорив про посилення карантину.

"Треба бути свідомими, розпочалася третя хвиля пандемії коронавірусу в Україні. Які у нас інструменти? Адаптивний карантин. Ви бачите, червоний рівень і жорсткий локдаун запроваджено в Івано-Франківській, Чернівецькій і Житомирській областях. Вінницька область - на підході, у Закарпатській, Тернопільській і ще ряді областей - помаранчевий рівень. Це означає, що на підході може бути жорсткий локдаун", - сказав Шмигаль.

"Звичайно, якщо більша частина областей будуть у червоних зонах, скоріш за все, доведеться повертатися до тієї моделі локдауну, який запроваджували, який Україна вже проходила", - додав очільник уряду.

Коронавірус в Україні та світі: останні новини