Україна відновлює евакуацію громадян, які перебувають за кордоном / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що евакуація громадян спецрейсами з-за кордону проходитиме поступово, контрольовано, до чотирьох літаків на добу.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

Зеленський відзначив, що Україна відновлює евакуацію громадян, які перебувають за кордоном, спеціальними рейсами.

Відео дня

"Вона буде проходити поступово та контрольовано, у форматі до чотирьох літаків на добу", - наголосив він.

Читайте такожЗ охоплених епідемією США літаком евакуювали 259 українців (фото)

Президент відзначив, що всі пасажири, які повернуться в Україну, будуть розподілені на дві групи.

"Перша - це більшість, яка має смартфони і зможе пройти обов’язкову самоізоляцію у себе в помешканнях завдяки мобільному додатку "Дій вдома". Він допоможе медикам та нашим поліцейським контролювати процес. Інша частина громадян - близько 10%, які не мають смартфонів, пройдуть обсервацію в класичному форматі - тобто у підготовлених державою локаціях", - розповів глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня Міністерство інфраструктури анонсувало відновлення низки спеціальних рейсів до України з різних країн світу, щоб українці, які перебувають за кордоном і хочуть повернутися додому, мали таку змогу.

Міста, з яких плануються рейси: Маямі, Гельсінкі, Неаполь, Стокгольм, Єреван, Париж, Ніцца, Софія, Ларнака, Тель-Авів, Амстердам, Дюссельдорф, Цюрих, Лісабон, Женева, Дубай, Франкфурт, Прага, Мілан, Торонто, Осло, Аліканте, Ер-Ріяд, Бангкок, Пхукет, Балі.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: