Коронавірус новини - хворих хочуть розміщати вже у відомчих лікарнях та установах НАН / REUTERS

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль через збільшення нових випадків захворювання на COVID-19 доручив Міністерству охорони здоров’я задля збільшення кількості ліжкомісць опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень та установ Національної академії наук.

Про це він заявив під час наради щодо ситуації з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 з головами державних обласних адміністрацій за участі секретаря Ради нацбезпеки й оборони Олексія Данілова, повідомляє урядова прес-служба.

Читайте такожУ Києві теж "рекорд" по коронавірусу: за добу в столиці виявили 567 нових інфікованих

Відео дня

Зазначається, що головам обласних та Київської міської державної адміністрації мобілізувати всі служби та налагодити ефективну комунікацію й координацію роботи з МВС і Держпродспоживслужбою, зокрема щодо проведення масових заходів.

Департаментам охорони здоров’я в обласних та Київській міській державних адміністраціях доручено відпрацювати маршрутизацію для впорядкування перевезення хворих на COVID-19.

Під час наради прем’єр-міністр заслухав очільників ОДА щодо епідемічної ситуації в областях. А також доручив заступнику міністра охорони здоров’я - головному державному санітарному лікарю Олегу Ляшку та головам ОДА поставити на особистий контроль роботу гарячих ліній.

«На їх основі ми будемо розвивати контактні центри. Один із найбільших пріоритетів - швидке розгортання системи виявлення контактних осіб», - наголосив глава уряду.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що сьогодні на засіданні уряду буде винесено кілька постанов, в тому числі щодо забезпечення киснем. Будуть виділені та розподілені по регіонах відповідні кошти в межах субвенції. Він додав, що МОЗ готовий у стислі терміни сертифікувати виробників медичного кисню.

Рішення щодо посилення медичної системи та заходів реагування на зростання захворюваності на COVID-19 будуть розглянуті на засіданні уряду та Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Коронавірус: новини 9 жовтня