Коронавірус новини - Коронавірус в Україні та світі: найважливіше на 31 жовтня / REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, яка, зачепила мільйони людей. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня зростає. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі: статистика

45 595 575 людей на планеті інфікувалися коронавірусом з початку пандемії. При цьому 29 690 222 з них вдалось одужати. Україна у рейтингу на 21-му місці: між Бангладешем і Філіппінами.

У США за добу зафіксували 100,2 тисячі випадків інфікування коронавірусом. Це новий антирекорд у світі по приросту зараження COVID-19 за добу.

Відео дня

Коронавірус в Україні: останні дані МОЗ

Станом на 9:00 31 жовтня в Україні виявили 8 752 нових інфікованих COVID-19. Ця кількість є найбільшим антирекордом з початку пандемії. Учора зафіксували 8 312 таких хворих.

У Києві минулої доби внаслідок ускладнень, викликаних COVID-19, померли 23 особи.

Карантин в Україні

У зв'язку зі збільшення кількості інфікованих COVID-19 міністерство охорони здоров'я ініціює посилення штрафних санкцій за недотримання карантину.

За словами Ляшка, правоохоронцям можуть дозволити штрафувати громадян без захисної маски на місці.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав народних депутатів наступного пленарного тижня підтримати законопроект, яким встановлюються штрафи за відмову від носіння медичних масок у громадських місцях.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини