Коронавірус новини - лабораторія в Одесі працює на межі можливостей / Фото УНІАН, Олексій Іванов

Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України, в якому проводять дослідження на COVID-19, працює на межі можливостей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

Читайте такожГоловні новини України 25 вересня: вихід нардепа Юрченка під заставу та плани щодо обліку користувачів "ВКонтакте"

Відео дня

«Лабораторія центру працює з великим навантаженням, щодня з лікувальних установ надходить від 600 до 900 зразків біологічного матеріалу (для дослідження методом ПЛР-діагностики - УНІАН), що значно перевищує її потужності», - сказав Гончаров.

Він зазначив, що ситуація ускладнена тим, що через інфікування коронавірусом співробітників лабораторії Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. Мечникова з 22 вересня призупинено її роботу.

За словами Гончарова, до цієї лабораторії надходять зразки біоматеріалу для дослідження методом ПЛР з 19 адміністративних територій регіону. Зараз, через перебої в роботі цього підрозділу протичумного інституту, «маршрути» перенаправлено на лабораторний центр МОЗ України в Одеській області.

Як зазначив Гончаров, з початку пандемії в регіоні проведено майже 120 тисяч ПЛР-досліджень, зокрема 60% - Одеським обласним лабораторним центром.

Коронавірус в Одесі

  • За інформацією центру, станом на ранок 25 вересня в Одеській області зареєстровано 12 тисяч 468 випадків COVID-19, з них 5 тисяч 136 - жителі Одеси. Померли від коронавірусу 174 людини, зокрема 8 медиків.
  • За останню добу в регіоні зареєстровано 160 нових випадків захворювання, з них 96 - одесити.