МОЗ хоче збільшити кількість ПЛР-тестувань \  фото REUTERS

Міністерство охорони здоров'я розраховує проводити в Україні не менше 50 тис. ПЛР-тестів на добу.

Читайте такожВ Україні за добу зафіксовано рекордні 4 тисячі 753 нових інфікованих коронавірусомЯк передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відео дня

"Мета - щоб наші можливості повністю перекривали потребу країни. Зараз ми вийшли на більше 30 тис. тестів. Ми хочемо, щоб до грудня це було не менше 50 тис. тестів ПЛР, які будуть робити саме в державних закладах", - сказав Степанов.

За його словами, МОЗ також планує запровадити швидкі тести на антиген.

"Окрім того, ще один метод, який ми запроваджуємо, він тільки з'явився в світі, це так звані швидкі тести на антиген... Окрім того, ще одна розробка тестів, які зараз проходять відповідну верифікацію, і ми збираємося це запускати в роботу. Це українські тести", - додав міністр.

Крім цього, Степанов заявив, що МОЗ ініціюватиме залучення приватних лабораторій до проведення ПЛР-тестів на COVID-19 за рахунок держави.

"На наступному засіданні уряду за нашою пропозицією буде винесено рішення, і ми залучаємо максимально приватні лабораторії для того, щоб вони на наше замовлення (проводили тести - УНІАН). Провели відповідні перемовини з ними, і деякі погоджуються, щоб держава сплачувала їм за проведення тестів ПЛР. А далі вони будуть робити відповідні тести", - сказав він.

Коронавірус в Україні