МОЗ змінить госпіталізацію людей з COVID-19: в лікарні потраплятимуть лише важкохворі

Якщо в країні буде спостерігатися значний ріст захворюваності, то МОЗ буде змушене змінювати стратегію щодо госпіталізації.

Через ріст захворюваності на COVID-19 Міністерство охорони здоров’я планує змінити підхід до госпіталізації та приймати до стаціонару тільки тяжкохворих.

Читайте такожВ Україні кількість хворих на коронавірус перевалила за 100 тисячНаразі середньотяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації.

Про це під час брифінгу повідомила Ольга Голубовська, завідувач кафедри інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця і член медичної ради при МОЗ, передає Українська правда.

"Якщо буде спостерігатися такий ріст захворюваності, ми будемо змушені змінювати стратегію щодо госпіталізації. Середньотяжкі форми захворювання також входять в показання до госпіталізації, і цим наша країна відрізняється від багатьох країн західної Європи і США, де госпіталізували лише людей вже в тяжкому стані. Але якщо буде спостерігатися такий ріст захворюваності, ми будемо змушені теж переглядати показання до госпіталізації і госпіталізувати тільки тяжкі форми захворювання. Це ускладнить якість надання медичної допомоги", - розповіла Голубовська.

Коронавірус в Україні:

В Україні станом на ранок 21 серпня зареєстровано 100 тис. 643 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 2 тис. 207 летальних, 51 тис. 078 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 2 тис. 106 нових випадків.

У Києві за добу на коронавірус захворіли півтори сотні людей

Син президента Зеленського перехворів на COVID-19