На COVID-19 можуть не захворіти люди з сильним імунітетом \ фото УНІАН

На коронавірус можуть захворіти не всі, у людей може бути потужна імунна система. Однак, ці люди можуть бути розповсюджувачами інфекції.

Читайте такожУ МОЗ заявили про різке зниження добової кількості нових випадків коронавірусу: тестів також стало меншеПро це розповів в інтерв'ю РБК-Україна академік НАН Сергій Комісаренко.

На COVID-19 можуть не захворіти люди з сильним імунітетом, або це може залежати від дози вірусу, зазначив вчений. За його словами, люди хворіють на сім типів коронавірусу: на чотири можуть спокійно перехворіти, а три - небезпечні.

Відео дня

"Тобто, можливо, у людей існує перехресний імунітет - тобто імунітет проти тих менш небезпечних коронавірусів, який дозволяє імунній системі реагувати як захист проти останнього коронавірусу", - зазначив Комісаренко.

Також, за словами вченого, якщо у людини потужна імунна система, вона може побороти вірус, який потрапив в організм, наприклад, від тих людей, які живуть поруч з ними.

На уточнююче запитання журналіста про те, чи є люди, які ніколи не захворіють на COVID-19, Комісаренко відповів: "Є. Також є люди, які можуть самі не хворіти, а бути розповсюджувачами".

Новини по темі