Коронавірус новини - Степанов пояснив, чому попри антирекорди уряд не вводить жорсткий карантин  / УНІАН

Світ не вигадав кращої профілактики від інфікування COVID-19, ніж носіння захисних масок, миття рук і дотримання дистанції.

Читайте такожКоронавірус у дітей: симптоми хвороби і лікування

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у залі Ради 20 жовтня.

Відео дня

Міністр переконаний, що через нехтування цих правил країна може опинитися у «критичній ситуації», як й інші держави світу. Глава МОЗ вважає, що уряд пройшов «великий шлях з квітня-місяця».

«Через хворих у квітні ми були змушені піти на локдаун. А зараз система витримує десятки тисяч хворих», – пояснює він.

При цьому Степанов погодився, що «не все ідеально».

«Є багато недоліків і проблем, які потребують швидких рішень. Але хочу звернути вашу увагу: якби ми не наростили потужності медичної системи для боротьби з COVID-19, то колапс настав би ще у липні», – стверджує міністр.

Степанов зауважив, що до його приходу в лікарнях було всього 12 тисяч ліжок, з яких не більш як 30% були обладнані киснем, й похвалився, що його команда «збільшила ці потужності втричі».

Останніми тижнями темпи інфікування коронавірусом в Україні різко пришвидшилися. Станом на 20 жовтня виявлено ще 5469 нових випадків. Від небезпечної недуги померла й одужала рекордна кількість хворих.

Попри звітування МОЗ про успіхи в боротьбі з пандемією, система охорони здоров’я працює на виснаження: лікарні ущент заповнені госпіталізованими інфікованими, а до лабораторій – величезні черги охочих пройти тест на COVID-19.

Коронавірус в Україні: новини