Степанов зазначив, що в країні збільшується кількість зайнятих ліжок інфікованими \ фото УНІАН

В Україні станом на сьогодні в медичних закладах вже зайнято 44% ліжок, що підготовлені для хворих на COVID-19.

Читайте такожВ Україні через початок навчального року може збільшитися захворюваність на коронавірус - МОЗЯк передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"У нас збільшується кількість зайнятих ліжок, які відведені під лікування хворих на COVID-19. Навіть виділивши 36 тис. ліжок, які на сьогодні є або вже задіяні, або вже стоять в резерві, ми практично вводимо нові лікарні, тому що у нас по деяких регіонах дуже зростає кількість людей, які госпіталізовані", - повідомив Степанов.

За його словами, станом на сьогодні зайнято 44% ліжок, підготовлених для хворих на COVID-19.

"Загалом на сьогодні, якщо взяти вже з підтвердженим діагнозом COVID-19, і люди, які поступили ще з не підтвердженим діагнозом, тобто чекають на підтвердження діагнозу, але мають всю симптоматику коронавірусу, яким надається відповідне лікування, мають і пневмонію, зайнято у нас вже 44% ліжок", - сказав міністр.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • В Україні з початку пандемії лабораторно підтверджено 125 тис. 798 випадків COVID-19. За минулу добу в Україні захворіли 2 тис. 495 осіб, з них 133 дитини, а також 136 медичних працівників. Було госпіталізовано 445 осіб. За останню добу в Україні зафіксовано 51 летальний випадок.
  • За останню добу найбільша кількість випадків зареєстрована у Києві - 332, Харківській області - 302, Львівській області - 204, Одеській області - 203, Тернопільській - 201, Івано-Франківській - 174, Рівненській області - 127.
  • 28 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні працюють над збільшенням кількості ліжок для хворих на COVID-19 у разі другої хвилі епідемії.