В'язні порізали вени й зачинились у камерах / Фото УНІАН

У Чернівецькому слідчому ізоляторі група ув'язнених влаштувала протест, зачинившись у своїх камерах, через прибуття до виправної установи підслідного з лабораторно підтвердженим випадком коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомили УНІАН у слідчому ізоляторі, у ніч на 25 квітня група ув’язнених зачинилася в камерах, перешкоджаючи персоналу установи виконувати свої обов’язки.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 25 квітня (онлайн)

Відео дня

«В акті порушення режиму взяли участь ув’язнені трьох камер. Троє з яких заподіяли собі тілесних ушкоджень, їм надана медична допомога», – повідомили у слідчому ізоляторі.

За повідомленням ЗМІ, вказані особи перерізали собі вени.

У СІЗО також зазначили, що ув’язненого з коронавірусом доставили до установи 23 квітня, відповідно до ухвали суду.

«Ув’язнений був розміщений із дотриманням всіх необхідних карантинних вимог окремо від інших ув’язнених та засуджених. Персонал, який здійснює нагляд, забезпечений засобами індивідуального захисту, установа - дезінфікуючими засобами», – повідомили в СІЗО.

Після вказаних подій двоє інспекторів слідчого ізолятора звернулися до керівництва із проханням надати їм відпустку. Пізніше, після повідомлення про подію, керівництво департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції України виїхало на місце подій.

Водночас у слідчому ізоляторі додали, що наразі стан оперативної обстановки в установі – «стабільний».

Як повідомляв раніше УНІАН, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що в умовах зростання захворюваності коронавірусом в Україні найбільшим викликом для Мін'юсту залишається протидія інфекції у місцях позбавлення волі.

За його словами, установи виконань покарань є закритими і вірусу сюди потрапити вкрай складно, "але поширитись всередині надзвичайно легко".