В ОП прокоментували ймовірність другої хвилі пандемії / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про ймовірність другої хвилі коронавірусу в Україні.

Читайте такожУкраїна посіла 10 місце у світі за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє прес-служба ОП.

«Деякі місцеві чиновники, женучись за швидкими політичними дивідендами, на жаль, забувають, що життя людини – це найдорожче. Безумовним фактором було літо, люди трохи розслабилися. Все це призвело до зростання. І плюс – початок осені. Це завжди зростання інфекційних захворювань, грип», – сказав він.

«Але я впевнений, що ми пройдемо це. Ми не розслабляємося ні на хвилину. Все перебуває під жорстким контролем, моніториться. І якщо виникають якісь проблеми, то одразу знаходяться рішення», – запевнив Єрмак.

Він зауважив, що так званої другої хвилі поширення коронавірусу не вдається уникнути багатьом країнам.

«Її не вдалося уникнути нікому в цьому світі. Сьогодні друга хвиля спостерігається практично в усіх країнах. Є різні тенденції, причому в деяких країнах, де була дуже висока і, скажімо, трагічна ситуація під час першої хвилі, на превеликий жаль, (це) повторюється і під час другої. Тому це загальна тенденція», – додав керівник ОП.

Коронавірус в Україні: статистика

  • Станом на ранок 4 жовтня в Україні виявлено 226 462 випадки зараження коронавірусом.
  • За добу діагноз підтвердився у 4 140 хворих.
  • Жертвами епідемії в Україні стали 4 397 людей (+44 за добу).
  • Водночас 100 107 хворих наразі одужали (+1370 за добу).
  • 293 492 особи наразі під підозрою на інфекцію.