У Севостополі зафіксовано 31 випадок коронавірусу / newsru.co.il

В окупованому Криму зафіксували 101 випадок COVID-19.

Як у Facebook повідомляє Кримська правозахисна група, про це на засіданні "оперативного штабу з попередження поширенню нової коронавірусної інфекції" повідомив "глава" Криму Сергій Аксьонов.

Так, за добу на окупованому півострові зафіксовано ще один новий випадок захворювання на COVID-19.

Відео дня

Читайте такожВ Україні на коронавірус захворіли уже понад 9 тисяч осіб (відео)

"Хвора виявлена при зверненні за медичною допомогою, встановлений діагноз "негоспітальна пневмонія". За результатами епідеміологічного розслідування визначено коло контактних осіб, щодо яких проведені профілактичні заходи та лабораторне обстеження. Хвора госпіталізована до профільного стаціонару відповідно до чинної схеми маршрутизації", - розповів Аксьонов.

За інформацією "глави управління Росспоживнагляду по Криму і Севастополю" Наталії Пеньківської, жінка працює медичним статистом Кіровської центральної районної лікарні.

"Людина, яка працює в медзакладі, яка знає про всі моменти, 19 квітня захворіла, але за медичною допомогою звернулася 24 квітня, 21 квітня була останній раз на роботі. Контакти - не велика кількість. Її госпіталізували до Нижньогірської ЦРЛ", - зазначила вона.

Після позитивного результату хвору жінку перевели до лікарні Феодосії, а головлікаря Кіровської ЦРЛ - на дистанційну форму роботи. Відсторонено від роботи загалом 26 осіб. Чоловік і син хворої госпіталізовані до інфекційного стаціонару під спостереження і для отримання аналізів.

За даними правозахисників, наразі на окупованому півострові підтверджено 101 випадок захворювання на COVID-19, з яких 31 в Севастополі.

"Рівень діагностування COVID-19 в Криму і Севастополі залишається низьким, таким чином, офіційні цифри про кількість випадків зараження новою коронавірусною інфекцією не є дійсними", - підкреслили правозахисники.

Читайте також: