В Україні зареєстровано понад 140 тисяч випадків COVID-19 / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Україні готують додаткові лікарні через збільшення кількості госпіталізацій пацієнтів з COVID-19.

Читайте такожВ Одеській області за добу різко зросла кількість померлих від коронавірусуЯк передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки в Житомирську область.

«Ми готуємо багато лікарень через збільшення кількості хворих, яких доставляють вже в лікарні. Збільшується переобладнання лікарень на всяк випадок», - заявив він.

Водночас, за словами президента, в Україні немає проблем із забезпеченістю лікарень необхідним обладнанням для боротьби з COVID-19.

«З технічними заходами: з киснем, з ШВЛ – там питань немає. Не хочу казати, що на всіх достатньо, але ми маємо бути готові», - заявив він.

Коронавірус в Україні: статистика

  • Станом на ранок 8 вересня в Україні зареєстровано 140 тисяч 479 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 2 тисячі 934 летальні, 63 тисячі 546 пацієнтів одужали.
  • За минулу добу в Україні зафіксовано 2 тисячі 411 нових випадків.
  • За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, в Україні кількість госпіталізованих хворих на COVID-19 порівняно з липнем зросла у понад два рази.
  • Наразі у лікарнях перебувають майже 8 тисяч пацієнтів з коронавірусною хворобою, у середині липня їх було 3,5 тисячі.