Зеленський прокоментував ситуацію із коронавірусом в Україні / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський вважає, що в Україні не було першої хвилі коронавірусу в той час, коли вона була в Європі, їй вдалося запобігти, сплеск захворюваності спостерігається лише зараз.

Читайте такожНовий антирекорд: у Києві зафіксована найбільша добова кількість смертей від коронавірусуПро це він сказав в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Більшість іноземних країн – Італія, Британія, балтійські країни – вони всі нас вітали, коли ми збили першу хвилю (COVID-19 – УНІАН). У нас в Україні першої хвилі реально не було. Вона зараз у нас – зараз ми зростаємо, зараз хвиля. Хвиля в тому, що кожного дня йде зростання», - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що українська влада запобігла виникненню першої хвилі розповсюдження коронавірусу в той період, коли вона спостерігалась в Європі.

«Це з урахуванням того, що ми приймали українців додому (з-за кордону), ми не блокували, ми їх повертали додому», - додав глава держави.

Разом з тим він закликав громадян дотримуватися правил профілактики COVID-19, щоб запобігти перевантаження медичної системи.

«Люди, допоможіть медикам, будьте розумними», - сказав Зеленський.

Коронавірус в Україні

  • З початку пандемії лабораторно підтверджено 102 тисячі 971 випадок COVID-19.
  • За минулу добу, 21 серпня, коронавірус виявлено у 2 тисяч 328 осіб, що є черговим рекордним показником.