В Україні зафіксували майже 245 тисяч випадків інфікування / фото REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні розпочинається підготовка до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID-19.

Читайте також"Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії": Степанов про заповненість лікарень хворими COVID-19Про це Степанов сказав у своєму відеозверненні, яке розміщене у Facebook.

"Вся система влади та Міністерство охорони здоров'я вже понад півроку працює над тим, щоб мінімізувати наслідки епідемії. За цей час нам вдалося суттєво посилити нашу медичну систему. Ми відновили роботу лабораторій, які з 200 тестів на добу на початку епідемії зараз роблять понад 34 тисячі", - зазначив він.

Відео дня

Крім того, додав Степанов, з того часу, коли він став міністром, втричі була збільшена кількість ліжок у лікарнях для хворих на COVID-19 - з 12 до 37 тисяч, а також були визначені і опрацьовані протоколи лікування.

"Сьогодні у нас зайнята 21 тисяча ліжок. Уявіть собі, якби кількість ліжкомісць у лікарнях залишалася такою ж, як була навесні. Це вже були б десятки тисяч смертей", - сказав міністр.

Він наголосив: "Вже зараз ми розпочинаємо підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на COVID".

Коронавірус в Україні: статистика

  • Україні за минулу добу на COVID-19 захворіла рекордна кількість людей - 5 тис. 397.
  • Загалом з початку пандемії станом на ранок 8 жовтня в країні зареєстровано 244 тис. 734 лабораторно підтверджених випадки COVID-19.
  • 4 тис. 690 людей померли, 108 тис. 233 пацієнта одужали.