В Україні щодня росте кількість хворих на коронавірус \ УНІАН

Президент Володимир Зеленський наголосив, що динаміка зростання кількості інфікованих в Україні може призвести до повної зупинки медичної системи.

Читайте такожСин президента Зеленського перехворів на COVID-19Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам під час робочої поїздки до Миколаївської області.

«У нас сьогодні понад 2,1 тис. (захворівших на COVID-19 - УНІАН). Ми вже на цій хвилі - за дві тисячі, вона дуже небезпечна і небезпечна навіть не щодо кількості людей, про яку ми говоримо, а про те, що ми не можемо усі лікарні зробити тільки інфекційними і переобладнання робити в усіх лікарнях», - заявив Зеленський.

Відео дня

Президент наголосив, що збільшення кількості захворівших на COVID-19 може повністю зупинити медичну систему.

«Збільшення кількості захворівших для нас просто зупинить повністю медицину і держава не зможе нічого зробити вже, зараз все залежить від людей», - заявив глава держави.

Президент закликав громадян дотримуватись масочного режиму і бути обережними.

«При всій повазі до всіх людей, до вірян, але з церквами, будь-ласка, обережно, на весіллях, будь-ласка, обережно, там де є велике скупчення людей. Таких прикладів дуже багато. Ніхто цього не розуміє, поки рідна людина не захворіє, наскільки важко це витримати, наскільки важко нашій медицині», - підкреслив Зеленський.

Коронавірус в Україні: