У Чернігові перестали дотримуватись карантинних обмежень і носити маски / Фото: УНІАН

Жителі Чернігова, незважаючи на чинні карантинні обмеження, пов'язані з небезпекою поширення коронавірусу, сьогодні масово вийшли на прогулянки центром міста. На клумбах розквітли тюльпани і сакури, які висадили кілька років тому.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, родини з дітьми можна зустріти на Алеї героїв, на Валу, у сквері імені Хмельницького. Люди непоспішаючи прогулюються, фотографують квітучі клумби.

Про цьому все менше чернігівців можна зустріти на вулиці у масках, а біля закладів, що продають каву, солодощі на винос, ніхто не дотримується соціальної дистанції.

Відео дня

Читайте такожНімеччина і Чехія готуються до послаблення карантину (фоторепортаж)

Так само містом прогулюються групи підлітків. Кореспондент УНІАН була свідком, коли поліцейська хотіла зробити зауваження трьом хлопцям-підліткам у парку, але ті вдягли маски і розійшлися урізнобіч - зауваження робити було вже нікому. А за сто метрів вони зійшлися і знову пішли утрьох.

Розміщене цього тижня у Faceebook фото групи підлітків на дитячому майданчику, зроблене у центрі Чернігова, викликало жваве обговорення - дописувачі з різних мікрорайонів міста вказували, що дітей дуже рідко можна зустріти у масках, а дитячі майданчики активно використовуються юними жителями міста та їхніми батьками, "ніби ніхто не чув про каранитин". Крім того, чернігівці зазначили, що у дискусіях у соцмережах все частіше став звучати вислів "якщо коронавірус взагалі існує".

Станом на 1 травня у Чернігівській області виявлено 51 випадок захворювання на коронавірус, 4 людей померли, 8 одужали. Власне у Чернігові зареєстровано близько 10 випадків COVID-19 у різних мікрорайонах.

Як повідомляв раніше УНІАН, з 1 квітня у Черкасах послабили карантин. У місті відкрили магазини, парки і літні майданчики ресторанів. Також були зняті практично всі обмеження на громадський транспорт. У зв'язку з рішенням виконкому Черкас, поліція відкрила кримінальну справу.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що мер Черкас "загрався", тому реакція на ослаблення карантину буде жорсткою. У відповідь мер міста Анатолій Бондаренко заявив, що його не вдасться залякати кримінальним переслідуванням.