Коронавірус ослабне разом з грипом та ГРВІ: лікар озвучив терміни завершення пандемії COVID-19 в Україні

За прогнозами українського лікаря пік епідемії очікується на початку 2021 року.

Коронавірус поводиться подібно до інших гострих респіраторних інфекцій, зокрема, грипу, тому ослаблення епідемії можна очікувати лише навесні 2021 року.

Читайте також"Подібна ситуація була навесні в Іспанії та Італії": Степанов про заповненість лікарень хворими на COVID-19

Про це в ефірі Obozrevatel TV розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві, лікар Олег Рубан.

"Сьогодні ми спостерігаємо повну кореляцію коронавірусу з грипом і ГРВІ", - підкреслив він.

Разом з тим, за словами Рубана, COVID-19 відрізняється від інших гострих респіраторних інфекцій тим, що "ця вірусна інфекція дуже важка і дуже агресивна".

"На жаль, ми будемо спостерігати ще два сезони, 2020 і 2021 року. Буде збільшення захворюваності, низка рекордів до березня наступного року", - попередив він. За оцінками лікаря, пік епідемії можна очікувати в січні-лютому 2021 року.

Пандемія коронавірус: прогнози поширення

  • У ВООЗ дали оптимістичний прогноз щодо вакцини від коронавірусу і допускають, що вакцина від коронавірусу може бути готова до кінця поточного року.
  • У ВООЗ також зазначають, що більшість випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19 відбувається через 10-20% хворих осіб. Поширення хвороби відбувається "вогнищами". Вона підкреслила, що потенційну загрозу, в такому випадку, представляють приміщення з великим скупченням людей (в'язниці і нічні клуби).
  • Епідеміолог дав прогноз по COVID - 19 в Україні: найближчим часом очікується різкий стрибок захворюваності коронавірусом. Зокрема, в листопаді можуть виявляти до 12 тис.нових випадків зараження COVID-19 на добу.

Симптоми коронавірусу