Голова Київської Держспоживслужби прогнозує поступове зростання захворюваності на COVID-19 до лютого.
На початку 2021 року зростання кількості захворювань на коронавірус у Києві та Україні буде на мінімальному рівні.
За словами начальника київської Держспоживслужби Олега Рубана, вже з'явилися перші характеристики того, що коронавірус перейшов у сезонне захворювання, передає Обозреватель.
"Для України характерне зниження захворюваності за останні два тижні, водночас із мінімальними показниками перших двох тижнів наступного року. Це пов'язано з канікулами, відпустками і святами. І поступовим підйомом захворюваності у третій, четвертий тиждень січня. Пік очікується у перші два тижні лютого", - уточнив він.
Він також додав, що локдаун з 8 січня дасть можливість знизити швидкість поширення коронавірусу.
Читайте такожУ МОЗ очікують зростання захворюваності на коронавірус через новорічні свята
"Ми будемо спостерігати поступове зростання до лютого, а не стрибками", – резюмував Рубан.