Президент Таджикистану заявив про перемогу над коронавірусом

Експерти скептично ставляться до офіційної статистики.

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон оголосив, що "в Таджикистані на сьогодні коронавірусу нового типу немає".

Про це він заявив 26 січня в посланні до парламенту, пише Радіо Озоді.

За словами Рахмона, починаючи з 1 січня в країні не зареєстровано жодного випадку захворювання коронавірусом нового типу.

Однак, за його словами, відсутність коронавірусу не означає, що жителі можуть не дотримуватися санітарно-гігієнічних правил. Він також зажадав поміщати усіх, хто прибуває з інших країн, під карантин.

Основну увагу в питанні дотримання громадянами правил гігієни президент Таджикистану приділив весіллям і роботі мечетей. Він попередив парафіян, що у випадках недотримання санітарно-гігієнічних норм і правил "мечеті не працюватимуть".

Читайте такожУ Таджикистані тепер можна офіційно відкупитися від призову в армію грошима

Мечеті в Таджикистані повинні відкритися з 1 лютого. Раніше влада вже попереджала про те, що в разі, якщо громадяни не будуть дотримуватися санітарних і гігієнічних норм, то мечеті будуть закриті. Однак жителі, і перш за все парафіяни, запитують, чому влада не звертає увагу на громадський транспорт і ринки, де дуже часто ці норми й правила не дотримуються.

Коронавірус в Таджикистані

  • МОЗ Таджикистан з початку року повідомив про поодинокі випадки виявлення хворих коронавірусом, лише 2, 5 і 10 січня.
  • За інформацією цього відомства, після 10 січня в країні не виявлено жодного нового випадку захворювання вірусом.
  • Однак експерти скептично ставляться до офіційної статистики, заявляючи, що масштаби зараження і смертності від коронавірусу нового типу в рази вище, ніж стверджує МОЗ.