Ілюстрація REUTERS

Київський міський голова Віталій Кличко пояснив збільшення кількості хворих на COVID-19 у столиці останнім часом масовим відвідуванням церков у Вербну неділю 12 квітня та очікує через тиждень наступного сплеску захворюваності через відвідування прихожанами храмів на Великдень 19 квітня.

Читайте такожВ Україні стрімко зростає кількість інфікованих COVID-19: уже понад 7 тисяч випадків (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

«Я розумію, як всі втомилися від карантину. Як всі хочуть повернутися до звичного життя. Але вкотре звертаюся: все залежить від нас! Від того, наскільки відповідально і свідомо ми ставимося до виконання необхідних правил. Чим менше людей їх порушує, тим менше киян захворіє. І тим швидше ми подолаємо цей виклик», - заявив мер.

Відео дня

«Сплеск хвороби за ці дні – це ж результат усіх активностей у Вербну неділю. Наступною хвилею, приблизно за тиждень, підуть ті, хто був на Великдень у храмах, приймав гостей чи відпочивав у компанії на природі», - підкреслив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на 23 квітня вже зафіксовано 1 тисяч 59 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За добу зареєстровано 70 нових випадків захворювання.

Читайте також: