21-а міськлікарня в Дніпрі переповнена / скріншот з відео

Завідувач інфекційним відділенням 21-ї міськлікарні Дніпра Володимир Чумак показав обстановку в медзакладі. За його словами, відділення заповнене пацієнтами з коронавірусом.

Відео з лікарні Чумак оприлюднив у Facebook.

Читайте такожУ НАН спрогнозували захворюваність на COVID в Україні та назвали регіони-лідери

"Хвороба стала молодшою і агресивнішою, вона продовжує лякати і, на жаль, робить це вдало. Відділення заповнене. Медсестри і весь медичний персонал виснажений. Всі падають з ніг і вичавлюють білизну від поту. Цілодобова пекельна праця, яка завдає душевних травм. Одна надія - це маска на обличчі і дистанція в громадських місцях. Пам'ятайте про це, адже це важливо", - прокоментував ситуацію медик. 

Днем раніше Чумак записав відеозвернення, в якому закликав жителів Дніпра дотримуватися заходів карантину. 

"З приходом весни кількість коронавірусних хворих різко збільшилася у всіх стаціонарах міста. У тому числі й в 21-й лікарні, яка займається лікуванням COVID-19 вже понад рік. Це пов'язано, можливо, з мутацією вірусу. Тому що почали надходити хворі, які з самого початку вимагають кисневої підтримки», — сказав він.

Третя хвиля коронавірусу в Україні

  • На початку березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася Третя хвиля коронавірусу. Він додав, що у зв'язку з цим існує загроза нового жорсткого локдауну.
  • На сьогодні 11 регіонів України перебувають у "червоній" зоні епідемічної небезпеки. Однак загальнонаціональний локдаун поки не вводиться.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що "британський" штам коронавірусу "тероризує" Україну. За словами міністра, "британський" штам більш заразний, більш "молодий", з високим відсотком ускладнень і важкою клінічною картиною.
  • За даними сервісу Worldometers, станом на 7 квітня Україна вийшла на перше місце в Європі за смертністю від COVID-19.