У Дніпрі - спалах коронавірусу / Фото УНІАН, Олексій Іванов

Причиною зростання кількості підтверджених випадків коронавірусу в Дніпрі стали нещодавні масові заходи, зокрема, проведені до Дня міста 12 вересня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 24 вересня.

"Я думаю, що не дуже складно провести відповідний ланцюг з точки зору святкувань, проведення масових заходів, які відбувалися. Це ще раз говорить про те, що масові заходи є одними з основних чинників щодо розповсюдження коронавірусної хвороби", - зазначив очільник МОЗ.

Він додав, що будь-які масові заходи, де є велика кількість людей, які проводяться з недотриманням заходів епідемічної безпеки та дистанції, призводять до миттєвого зростання кількості хворих на COVID-19.

Коронавірус у Дніпрі: що відомо

  • За минулу добу в Дніпропетровській області підтвердили 298 нових випадків коронавірусу. Переважна більшість з них - у Дніпрі (242). За словами міністра, в місті не зафіксовано локальних спалахів у гуртожитках чи підприємствах.
  • Загалом з початку епідемії коронавірусу в Україні підтвердили 188 106 випадків зараження коронавірусною інфекцією. За останню добу зафіксували 3372 нових випадків. 

День міста у Дніпрі 2020

12 вересня Дніпро відзначило річницю заснування міста масовими заходами та грандіозним концертом. Їх відвідали тисячі людей, які, переважно, проігнорували протиепідемічні заходи.

Так дніпряни святкували День міста / nashemisto.dp.ua