У Харкові катастрофічна ситуація з інфікованими коронавірусом / фото REUTERS

У Харкові кількість хворих коронавірусом стрімко зростає, "швидкі" вже стоять у чергах до лікарень, а реанімація "забита".

Читайте також"Ліжко стояти біля коридорах і холах": у Харкові складається критична ситуація з хворими на коронавірус (відео)

Про це на своїй сторінці в Facebook написав анестезіолог і консультант Харківської обласної інфекційної лікарні Володимир Корсунов.

Відео дня

За його словами, ситуація катастрофічна, адже кисневі системи перевантажені, бочки і магістралі покриті льодом, хоча на вулиці ще тепло.

У харківських лікарнях кисневі системи перевантажені, бочки і магістралі покриті льодом / фото facebook.com/korsunoff

"П'ятниця, ранок, за добу 8 померлих, хворих на ШВЛ 26. У реанімації лише 12 ліжок... Субота. Черга "швидких" з "синіми" хворими. Відкрили третій поверх дитячої інфекційної лікарні для того, щоб забезпечити їх киснем. Ставимо п'ятнадцятий апарат ШВЛ поза реанімацією... " - зазначив Корсунов.

Черга "швидких" з ковідними хворими в Харкові / фото facebook.com/korsunoff

Він додав, що вже станом на неділю, 11 жовтня, хворих було понад 300. Довелося інтубувати жінку 39 років. Великі побоювання викликає те, що перші морози можуть привести до замерзання магістралей і припинення подачі кисню. Лікар підкреслив, що за роки в медицині (з 1984 року) і роботи в реанімації з 1991 року такої біди ще не бачив.

Коронавірус у Харкові: що відомо