У Харкові катастрофічно не вистачає медиків для відкриття відділення для лікування хворих на COVID-19  / фото УНІАН

У Харківській клінічній багатопрофільній лікарні №17 планують відкрити для COVID-хворих відділення на 60 ліжок. Все залежатиме від того, чи наберуть необхідний медперсонал. 

Про це повідомляє "Суспільне".

Читайте такожУ харківській обласній інфекційній лікарні відкриють ще одне відділення реанімації

Відео дня

В лікарні відчувається кадровий голод. Не вистачає 63 медичних працівники. Про це розповів головний лікар медзакладу Дмитро Черепов.

"На кожне розгорнуте 60-ліжкове відділення потрібно 63 спеціалісти. Це лікарі, медсестри, санітари. На сьогодні по 120 відкритим ліжкам у нас повністю забезпечений кадровий набір. З відкриттям нових 60 ліжок у нас йде задача залучати людей ззовні", - сказав Черепов.

Також для повноцінної роботи відділення його мають забезпечити киснем.

"Найголовніше - це не відкрити ліжка, а ще повинні бути бригади. У нас дефіцит кадрів на сьогодні. Все те, що ми відкриваємо, необхідно забезпечити бригадами, які будуть подобово обслуговувати цих пацієнтів. Це одна з найважчих проблем", - сказав директор Департаменту охорони здоров’я Юрій Сороколат.

Коронавірус у Харкові: що відомо

  • З початку пандемії в Україні зареєстровано 148 тис. 756 випадків COVID-19, у тому числі 3 тис. 144 нових - за минулу добу. Загалом від ускладнень, викликаних коронавірусною хворобою, померли 3 тис. 76 людей, у тому числі 53 осіб - за минулу добу. Одужали 67 тис. 5 осіб, за минулу добу – 1 тис. 128. На сьогодні в Україні хворіють 78 тис. 765 людей.
  • Найбільша кількість нових випадків за останню добу зареєстрована у Києві - 404, Тернопільській області - 302, Одеській області - 285, Харківській області - 280