У Камбоджі саджатимуть на 20 років за умисне зараження коронавірусом

За порушення карантинного режиму громадянину країни загрожує трирічний тюремний срок.

Парламент Камбоджі схвалив закон, який передбачає суворі покарання за навмисне порушення правил боротьби з COVID-19.

Зокрема, за порушення карантинного режиму громадянин країни може отримати три роки в'язниці, повідомляє The Guardian.

Читайте такожУпор лежачі прийняти: на Балі придумали незвичайний спосіб покарання туристів за відсутність масок (відео)А за участь в організованій групі, яка навмисне поширює вірус, камбоджійцю тепер загрожуватиме 20 років позбавлення волі.

Міністр охорони здоров'я країни Мам Бунхенг назвав новий закон «міцною правовою базою для уряду... у справі захисту життя і здоров'я населення». У законодавчому органі проект закону підтримали одностайно.

На думку американської неурядової організації Human Rights Watch, закон може використовуватися для придушення інакомислення у країні, де вже неодноразово фіксувалися факти репресій проти опозиції. Правозахисники побоюються, що нові норми сприятимуть порушенню прав активістів і незгодних з політикою влади.

Довідка УНІАН. Королівство Камбоджа — це держава в Південно-Східній Азії, на півдні півострова Індокитай, зі столицею Пномпень. Конституційна монархія, глава держави — король, законодавчий орган — двопалатний парламент. Монарх обирається Радою королівського трону, прем'єр-міністр призначається монархом після вотуму довіри, отриманого в Національній асамблеї.

Повідомляється, що загалом з початку пандемії в 16-мільйонній Камбоджі зафіксували 932 випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2. 489 пацієнтів одужали, а смертельних випадків серед хворих на COVID-19 не було.

Вас також можуть зацікавити новини: