За минулу добу захворювання на COVID-19 підтверджено у 56 киян / фото УНІАН

За минулу добу захворювання на COVID-19 підтверджено у 56 киян, одна людина померла.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожВ Україні зафіксували уже понад 17 тисяч випадків коронавірусу (відео)

Відео дня

"Кількість жителів міста, у яких за минулу добу підтвердили захворювання, збільшилася ще на 56 людей, серед них 9 медиків. За минулу добу в Києві від коронавірусу померла одна людина. Усього за цей час – 43 летальних випадки. На сьогодні в столиці вже 2 тис. 68 підтверджених випадків захворювання на COVID-19", - сказав Кличко.

Він також повідомив, що серед тих, хто захворіли, 27 жінок віком від 21 до 78 років і дві дiвчинки, яким 9 та 13 років, а також 19 чоловікiв віком від 30 до 80 років та 8 хлопчиків, віком від одного місяця до 17 рокiв.

За словами Кличка, до лікарень столиці госпіталізували 12 осіб, інші лікуються на самоізоляції, під контролем лікарів, одужали за минулу добу 11 людей, усього коронавірус подолали 200 жителів столиці.

"Судячи з такої кількості хворих, ми маємо результати "відпочинку" киян на травневі свята. Компаніями на природі, компаніями в місті, недотримання дистанції і правил безпеки. А 10 хворих дітей за добу – це і дитячі майданчики, і повне недбальство батьків. Нагадаю, хоч ми і почали перший етап послаблення обмежень, відвідувати дитячі майданчики в місті заборонено", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 15 травня зареєстровано 17 тис. 330 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 476 летальних, 4 тис. 473 пацієнта одужали. За добу зафіксовано 483 нові випадки.

Читайте також: